Диплома за Животен и Извршен Коуч

Practitioner Life and Executive Coach Diploma

Диплома за професионален коуч

Имено студирањето се состои од неколку делови

Прв Дел – Учење на далечина

Втор Дел – Тренинг во живо на некоја дестинација платено

Мастер Клас програма – слободно изборен дел – доколку е достапна во вашиот регион како додатен бонус.

Дипломската Програма за животен и извршен Коуч е одлична за Вас, ако:

Сакате да воведете коучинг на вашето работно место за подобрување на вашите достигнувања и потенцијал во кариерата, или

Имате намера да започнете ваш сопствен коучинг бизнис, или

Сакате да работите во областа на Егсекјутив и корпоративен коучинг и барате високо акредитирана програма од која потоа можете да надградите своите квалификации.

Квалификации

По завршувањето на дипломните студии плус мастер часовите ке добиете Practitioner Life and Executive Coach Diploma.

Акредитација

● Целосно акредитирана од IAPC&M (Ниво7)

● Студиите се збогатени со ILM – Institute of Leadership and Management.

● Акредитирани од ICF – CCE – The International Coach Federation

● Препорачан од The Monarch Business School Switzerland

● И исто акредитиран од DANUBIUS University

Сето ова ја прави програмата со најмногу интернционални акредитации и признанија за квалитет во светот.

За Повеќе Информации Кликнете Овде
За Повеќе Информации Кликнете Овде

Прв Дел – Учење на далечина

Што добивате вие

 • Ке ги добиете сите потребни материјали и книги како што се
 • Студентско портфолио – 2 книги , кои ги содржат сите модули и целосно објаснување и водење на се што треба да знаете или направите за време на вашето студирање.
 • Материјали со инструкции- Ова е вашиот водич низ целото студирање.
 • Светкси познатата книга за Коуч Co-Active Coaching.
 • Ваш Личен Ментор Мастер Коуч
  • Ке добиете 6 плус 1 сесии со вашиот доделен личен Коуч, една сесија трае 60 минути. Сесиите се одржуваат по Skype или телефон, и се огромна пракса за ваs, каде Менторот ве води, и ке ви биде клиент и ви дава фидбек на вашиот прогрес и ве води низ процесот исто така. Сватете го како инструктор за возење.

Се изучуваат вкупно 10 модули

 • Конверзација
 • Техники на вешта слушање
 • Техники на поставување на прашања
 • Моделот TGROW
 • Вредности
 • Увеувања
 • Поставување на близина и конфор со клиентот
 • Градење на самодоверба
 • Поставување на цели
 • Етичката страна на коучингот

Како дел од вашето студирање имате вклучено и 14 телечасови, како и 200 снимени вебинари со студенти достапни за вас во вашата онлајн библиотека.

Вебинарите во живо пак се многу корисни и можете да следите 3 до 5 вебинари месечно беспланти за вас и откако ке завршите со студиите.

 • 50 вебинари годишно !!!

Имате вкупно 60 часа на пракса кои треба да ги извршите.

Можете да имате за клиенти ваши пријатели, роднини, колеги и така натака, се додека тие луѓе се информирани дека тоа сето е бесплатно кон нив, и дека вие не сте сеуште квалификувани за Коуч до ваше дипломирање.

Ке ве ставиме и во група со други студенти за помош и споделување на информација, така наречени Study Buddy Groups.

Имате достапна и e-learning платформа со информации.

И добивате целосна поддршка од нашата група за подршка на студенти кои преку електронска пошта ве води низ процесот.

Една од работите кои не истакнуваат над другите компании е целосната подршка што ја нудиме, не само додека студирате кај нас него за цел живот.

Коучинг Групи за Поддршка – Вакви групи имаме низ Велика Британија, Полска,Ирска, Романија,Бугарија и сега ке отпочне во Скопје за првпат. Ова е одлишна можност да се сретнете со истомисленици во вашата локална област, да дискутирате за студиите, за коучингот, да слушнете некои врвни спикери и мотивациски говорници од регионот и е одличен социјален евент.

Месечни вебинари за поддршkа бесплатни – за цел живот.

Област на членови дизајнирана за сите наши студенти , коучеви и соработници да им се даде неизмерна поддршка ,помош, совет. Имате пристап до еден куп телечасови, есеи, детали и информации за коучинг и разни групи.

Marketing совет – Можеме да ви дадеме совети како да се пробиете на пазарот, како да најдете клиенти, како да оформите цена, да се рекламирате и слично.

и повеќе … види подолу

Целата програма на студирање е направена, без Master classes да опфати 360 часа, па така ке зависи и од вашата брзина и посветеност на целата програма за студирање.

Доколку некој посвети од 10 до 12 часа неделно може да дипломира за 9 до 12 месеци.

Целата програма е дизајнирана да се адаптира на вас и вашите можности за студирање , но краен рок за дипломирање е 18 месеци.

Втор Дел – Тренинг во живо на некоја дестинација платено

Регионална Обука на Коучинг со менторство во некоја држава.

Обично се одржува Петок, Сабота и Недела и е комплетно бесплатно за вас со се вклучено и платено за вас.

Ке имате сопствена соба, со дупли кревет Ен суит, сите оброци ви се платени , освежување, кафе и пијалоци е вклучено исто така па не мора да се грижите за ништо.

Бројот на учесници е 25/30 студенти , и околу 6/8 тренери. Одлично место за запознавање на луѓе слични на вас на глобално ниво.

Има одредени цели кои треба да се завршат за да може да присуствувате.

Вакви средби има на секои 2 до 3 месеци на разници локации Турција, Бугарија, Македониjа, Романија и тн

Мастер клас програма, достапна во Македонија

НОВО – екслузивна понуда достапна само во Бугарија и сега во Македонија.

Дизајниран е специјално за Личен, Тимски и Егсекјутив Коучинг,

Тоа е всушност целодневен тренинг, и се одржува секој месец еднас во месецот во Скопје и во Софија.

Нашите Мастер Часови со Супервизија , и даваат една цела нова димензија на целата веќе одлична понуда.
see: https://procoachingedu.com/coaching-supervision-master-class/

За Повеќе Информации Кликнете Овде

Additional Life time Coaching Support & Services

Coaching Support groups meet monthly in the major cities of many countries, such as the UK, Ireland, Poland, Macedonia, Romania, Bulgaria, Spain, Albania, Switzerland, Turkey, United States of America and are continuing development in more areas.

This is a great opportunity to meet other like minded people in your local area, to discuss coaching / coach training process, listen to speakers on personal and professional development topics and enjoy as a great social event and networking.

Every month there are up to 5 live webinars that you can attend for FREE.

They are delivered in English and some in other local Languages (where available), hosted by Senior or Master Coaches, on topics related to  Life & Executive Coaching, Corporate Coaching, and offer live Question-and-Answer sessions for coaches.

This is designed for all Noble Manhattan students, Coaches and Associates to provide as much backup, help, care and support as you need. You will have access to hundreds of hours of downloadable teleclasses/webinars, past essays, helpful hints, details of support coaches.

As well as access to an online community, so you can join study groups and talk with other students/coaches worldwide.

International Coaching News is the largest online magazine on the planet.

It was created by leading figures in the coaching world. The magazine has been developed to aid everyone in all areas of coaching and personal development; provide essential information for any practicing or future coach. There are opportunities to interact with visitors and subscribers on general points of interest and suggestions.

International Coaching News is a quarterly online magazine, which caters to a person’s need for self-development.

ICN also delivers the latest news about the coaching world. This means that coaches, future coaches and subscribers receive regular updates. With ICN, a person will have the chance to read about different perspectives in coaching, how and why coaching is disparate from counseling and therapy, and the profit one can gain with coaching, not only as a way for personal development but also as a business advantage.

Coach Radio International specialize in all aspects of Coaching and Personal and Professional Development for both Practitioners and Patrons, and is available to anyone who wishes to listen to professional Coaches and Therapists and Practitioners talking about a large range of topics from Life and Corporate Coaching to Nero Linguistic Programming, Thought Field Therapy and many more.

You can have their own 1 hr show as often as you like on anything you like.

A worldwide platform that helps promote coaches across the world by providing a FREE directory of Coaches.

You can create your own profile that lists what areas you specialize in and how prospective clients can contact you.

The best business card is a book!

E-books for coaches is an publishing house that will publish and promote any white paper for students. In this way, it promotes the student-coach and makes them a published author.

The author of this initiative is Mr Gerard O’Donovan, the owner and founder Of Noble Manhattan Coaching.

Gerard has been at the forefront of the coaching industry for the last 15 years and has personally trained over 18000 men and women to be wonderful life coaches, executive coaches and corporate coaches.

His vision and quest to help coaches to be all that they can be, goes even further to assist them on the road to mastery within the profession, and to help them build a large sustainable and financially rewarding practice. This is why he wanted to create a site where coaches could easily access information that would be of huge interest and benefit to qualified coaches and student coaches alike.

Within this unique blog, you will come across thoughts and postings from the worlds’ leading thinkers. Topics such as paying off loans, debt consolidation in the financing, coaching, leadership, management, personal development and fulfillment are all at your fingertips.

The Coaching Blog has been rated in the top 20, out of 40 million coaching blogs in the world on the topics of coaching and personal development, and leadership.

You may submit your own articles to be posted on the blog. This way the blog will promote you as an author when your article is published.

This division provides advice for you on how to market yourself (niche marketing) and how to get your business started.

The IT department can also help design you a website.

Why Coaching Works is a Lead Generation Site for Coaches and Students.

It provides ready made quality content that you may use to give away for free in order to help grow your own coaching practice.

‘Get Coaching Leads’, works hand in glove with ‘Why Coaching Works’.

It provides you the potential to gain clients.

When people download the content from Why Coaching Works, it notifies you of a potential client to contact.

The opportunity to participate in actual paid coaching contracts.

Companies that are looking for coaches often times contact Noble Manhattan for referrals.

Students can apply for these contracts like applying for a normal job.

За Повеќе Информации Кликнете Овде